Erzurum ve çevresinde "küflü peynir" veya "yeşil peynir" olarak da adlandırılan göğermiş peynir; civil peynirinin özel yöntemlerle yeşillendirilmesiyle elde edilir. Birçok faydası olan göğermiş peynir, oldukça lezzetli ve farklı bir aromaya sahiptir. Kahvaltılarınız için tercih edebilirsiniz.
Erzurum ve çevresinde "küflü peynir" veya "yeşil peynir" olarak da adlandırılan göğermiş peynir; civil peynirin özel yöntemlerle yeşillendirilmesiyle elde edilir. Lorundan tamamen arındırılan ve Birçok faydası olan göğermiş peyniri, kahvaltılarınız için tercih edebilirsiniz.
Yusufeli’nin cevizli dut kömesi; özenle dizilen yerli ve taze cevizlerin dut pekmezi ve dut şırası (kaynamış dut suyu) kullanılarak yapılan haşıl ile kaplanması sonucu elde edilir. Katkısız ve doğal içeriğiyle güvenle tüketilebilir.
Yusufeli ve çevresine özgü olan silor; incecik açılan yufkaların sarılmasıyla yapılır. Kesilip fırınlanmış olan yufkalar tazeliğini korur. Üretimi gibi tüketimi de özel olan bu ürünün, damak zevkine göre birçok farklı yapım şekli vardır.
Erzurum yöresi ve çevresinde "çeçil peyniri" olarak da bilinen civil peynir; kahvaltılar ve hamur işlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan civil peyniri, tel tel ve az yağlı olması sebebiyle herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir.
Dut, pekmez ve ceviz birleşiminin en güzel hali olan tek çekim dut kömesi, farklı bir lezzet arayışındakiler için hazırlanmış özel bir üründür. Yusufeli tek çekim dut kömesi; tamamen doğal ve katkısız olması sebebiyle sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilir.
Üzüm, pekmez ve ceviz birleşiminin en güzel hali olan tek çekim üzüm kömesi, farklı bir lezzet arayışındakiler için hazırlanmış özel bir üründür. Yusufeli tek çekim üzüm kömesi; tamamen doğal ve katkısız olması sebebiyle sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilir.
Yöresel bir lezzet olan telli mıhlama peyniri; yağlı ve az tuzlu yapısıyla Karadeniz ve çevresinde kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan muhlamada kullanılmaktadır. Muhlamada tercih edilmesinin sebebi, eriyince uzayan bir yapıya sahip olmasıdır.