Mevsiminde toplanan cevizler, kırılır ve tek tek seçilir. Özellikle esmer olanlarından ayrıştırılan ceviz içleri tatlılarınıza çok yakışacaktır. Bu bölgedeki ceviz ağaçlarına herhangi bir gübreleme ve ilaçlama işlemi yapılmadığı için, ceviz içlerinin doğallığı lezzetiyle de anlaşılır.
Yeşil kuru fasülye; taze fasulyenin kurutulmasıyla elde edilen bir üründür. Yöresel bir lezzet olan yeşil kuru fasülye, Yusufeli ve çevresinde "çeç löbye" olarak da bilinmektedir.
Bölgemizdeki dut ağaçlarından özenle toplanan dutlardan geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak pekmez yapılır. Yaş dut kullanılarak yapılan pekmez tamamen saf ve katkısız olduğundan tazeliğini kaybetmez. Şeker ve tatlandırıcı içermez.
Yusufeli yöresi ve çevresindeki dut ağaçlarından tam mevsiminde toplanan dutlar, tek tek seçilip özenle kurutulur. Kalitesi ile ön plana çıkan Yusufeli dut kursu, çay saatlerinin vazgeçilmezidir.
Yusufeli yöresindeki ağaçların dalından tek tek toplanan zeytinler, kavrulmak için özel olarak seçilir. Geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak fırınlarda özenle kavrulur. Kavrulmuş zeytin; zeytinseverlere farklı bir lezzet deneyimi sunar.
Bölgemizin mevsiminde toplanıp özenle seçilen ve kurutulan dutlarından elde edilen dut şırası, özel yöntemlerle kaynatılıp pekmez kıvamına gelir. Kaynatırken kullanılan yöntemler pekmezi karartmaz ve pekmez vitamin değerlerini kaybetmez. Tamamen doğal ve katkısızdır.
Yusufeli pirinci; Artvin Yusufeli yöresi Çoruh vadisinde yetiştirilen bir üründür. Üretimi geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak yapıldığından kabuğundan el değirmenlerinde ayrılır. Çorbalar ve pilavlarda tercih edebilirsiniz.
Yusufeli salamura zeytin, Artvin’in Yusufeli ilçesine ait özel bir lezzettir. Tamamen olgunlaşan zeytinler dalından tek tek toplandıktan sonra özenle seçilir. Hafifçe tuzlanarak salamura hale getirilir. Bu yöntemle uzun süre tazeliği korunur.