Ballarımız ticari balcılardan değil, kırsal alanda kendi ihtiyaç ve ilaçlık kullanım amacı ile bal üreten köylü tanıdıklarımızdan aldığımız ballardır. Miktarları az olup sınırlı sipariş verilebilir.
Ballarımız ticari balcılardan değil, kırsal alanda kendi ihtiyaç ve ilaçlık kullanım amacı ile bal üreten köylü tanıdıklarımızdan aldığımız ballardır. Miktarları az olup sınırlı sipariş verilebilir.
Kişniş, kinzi ya da aş otu olarak bilinen bu bitki salatalarda ve yoğurt çorbalarında kullanılır. Yaz aylarında taze taze tüketilir fakat kış mevsimi gelince salamurası kurulur.
Ballı muska; Yusufeli dut pestilinin fındık ve bal ile buluşmuş halidir. İncecik pestillerin içerisine bal ve çifte kavrulmuş fındık ezmesi doldurularak lokmalık olacak şeklide kesilir. Dut pestili; bal ve fındığın lezzetiyle buluşup tam bir enerji ve vitamin kaynağı haline gelir.
Ballı sarma; Yusufeli dut pestilinin fındık ve bal ile buluşmuş halidir. İncecik pestillerin içerisine bal ve çifte kavrulmuş fındık ezmesi doldurularak lokmalık olacak şeklide kesilir. Dut pestili; bal ve fındığın lezzetiyle buluşup tam bir enerji ve vitamin kaynağı haline gelir.
Olgunlaşan çavdarların taş değirmenlerde öğütülmesiyle üretilen çavdar unu evlerde öncelikle çeşitli hamur işlerinde kullanılır. Sağlık açısından buğday unundan daha faydalıdır.
Yusufeli’nin cevizli dut kömesi; özenle dizilen yerli ve taze cevizlerin, dut pekmezi ve dut şırası (kaynamış dut suyu) kullanılarak yapılan haşıl ile kaplanması sonucu elde edilir. Hiçbir koruyucu veya tatlandırıcı içermez.
Yusufeli ve çevresine ait geleneksel lezzetlerden biri olan erişte, incecik açılan yufkaların kesilip kurutulmasıyla elde edilir. Üretimi gibi tüketimi de özel olan bu ürünün, damak zevkine göre birçok farklı yapım tarzı vardır.
Bölgemizin özenle seçilen dutlarından elde edilen dut şırası, özel yöntemlerle kaynatılıp doğal karadut pekmezi halini alır. Kaynatırken kullanılan yöntemler pekmezi karartmaz ve pekmez vitamin değerlerini kaybetmez. Karadut pekmezi doğal ve şekersizdir.
Bölgemizde bulunan erik ağaçlarından toplanan eriklerden, tamamen geleneksel yöntemlere bağlı kalarak hazırlamış olduğumuz erik pestillerini, tazeliğini kaybetmeyecek şekilde özenle paketleyip en doğal ve katkısız haliyle beğeninize sunuyoruz.