Yöremizdeki koyunların sütünden özellikle bahar ve yaz aylarında yapılan Erzincan tulum peyniri, lezzeti ve aromasıyla damakta hoş bir tat bırakır. Bu sebeple yöresel peynirlerden biri olan Erzincan tulum peyniri, kahvaltılarda sıklıkla tercih edilmektedir.
Büyükbaş hayvancılığıyla tanınan Erzurum'da helal kesim hassasiyeti gözetilen hayvanların etinden yapılan dana sucuk, birinci kalitededir. Gönül rahatlığıyla tüketebilirsini
Erzurum'un İspir ve Hınıs bölgelerinde arıcılık işi yapan ve uzun yıllardır tanıdığımız bir arkadaşımızın ürettiği karakovan balı, gerçekten piyasadaki ürünlerden çok ama çok daha kaliteli. Tamamen "Livane" güvencesi ile alıp keyifle yiyebileceğiniz hakiki karakovan petek baldır.
Büyükbaş hayvancılığıyla tanınan Erzurum’da hela kesim hassasiyeti gözetilen hayvanların etinden yapılan kavurma, birinci kalitededir. Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Diğer adı "ktlama şekeri" olan Erzurum şekeri; saf ve katkısız şeker pancarı bitkisinden üretilir. Diğer şekerlere göre sert oluşu, çay keyfinizi daha da artırır.