Erzurum ve çevresinde "küflü peynir" veya "yeşil peynir" olarak da adlandırılan göğermiş peynir; civil peynirin özel yöntemlerle yeşillendirilmesiyle elde edilir. Lorundan tamamen arındırılan ve Birçok faydası olan göğermiş peyniri, kahvaltılarınız için tercih edebilirsiniz.
Yusufeli’nin cevizli dut kömesi; özenle dizilen yerli ve taze cevizlerin dut pekmezi ve dut şırası (kaynamış dut suyu) kullanılarak yapılan haşıl ile kaplanması sonucu elde edilir. Katkısız ve doğal içeriğiyle güvenle tüketilebilir.
Dut, pekmez ve ceviz birleşiminin en güzel hali olan tek çekim dut kömesi, farklı bir lezzet arayışındakiler için hazırlanmış özel bir üründür. Yusufeli tek çekim dut kömesi; tamamen doğal ve katkısız olması sebebiyle sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilir.
Mevsiminde toplanan cevizler, kırılır ve tek tek seçilir. Özellikle esmer olanlarından ayrıştırılan ceviz içleri tatlılarınıza çok yakışacaktır. Bu bölgedeki ceviz ağaçlarına herhangi bir gübreleme ve ilaçlama işlemi yapılmadığı için, ceviz içlerinin doğallığı lezzetiyle de anlaşılır.
Yeşil kuru fasülye; taze fasulyenin kurutulmasıyla elde edilen bir üründür. Yöresel bir lezzet olan yeşil kuru fasülye, Yusufeli ve çevresinde "çeç löbye" olarak da bilinmektedir.
Bölgemizdeki dut ağaçlarından özenle toplanan dutlardan geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak pekmez yapılır. Yaş dut kullanılarak yapılan pekmez tamamen saf ve katkısız olduğundan tazeliğini kaybetmez. Şeker ve tatlandırıcı içermez.
Bölgemizin mevsiminde toplanıp özenle seçilen ve kurutulan dutlarından elde edilen dut şırası, özel yöntemlerle kaynatılıp pekmez kıvamına gelir. Kaynatırken kullanılan yöntemler pekmezi karartmaz ve pekmez vitamin değerlerini kaybetmez. Tamamen doğal ve katkısızdır.