Yusufeli ve çevresine özgü olan silor; incecik açılan yufkaların sarılmasıyla yapılır. Kesilip fırınlanmış olan yufkalar tazeliğini korur. Üretimi gibi tüketimi de özel olan bu ürünün, damak zevkine göre birçok farklı yapım şekli vardır.
Mevsiminde toplanan cevizler, kırılır ve tek tek seçilir. Özellikle esmer olanlarından ayrıştırılan ceviz içleri tatlılarınıza çok yakışacaktır. Bu bölgedeki ceviz ağaçlarına herhangi bir gübreleme ve ilaçlama işlemi yapılmadığı için, ceviz içlerinin doğallığı lezzetiyle de anlaşılır.
Yeşil kuru fasülye; taze fasulyenin kurutulmasıyla elde edilen bir üründür. Yöresel bir lezzet olan yeşil kuru fasülye, Yusufeli ve çevresinde "çeç löbye" olarak da bilinmektedir.
Yusufeli yöresi ve çevresindeki dut ağaçlarından tam mevsiminde toplanan dutlar, tek tek seçilip özenle kurutulur. Kalitesi ile ön plana çıkan Yusufeli dut kursu, çay saatlerinin vazgeçilmezidir.
Yusufeli yöresindeki ağaçların dalından tek tek toplanan zeytinler, kavrulmak için özel olarak seçilir. Geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak fırınlarda özenle kavrulur. Kavrulmuş zeytin; zeytinseverlere farklı bir lezzet deneyimi sunar.
Yusufeli pirinci; Artvin Yusufeli yöresi Çoruh vadisinde yetiştirilen bir üründür. Üretimi geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak yapıldığından kabuğundan el değirmenlerinde ayrılır. Çorbalar ve pilavlarda tercih edebilirsiniz.
Yusufeli salamura zeytin, Artvin’in Yusufeli ilçesine ait özel bir lezzettir. Tamamen olgunlaşan zeytinler dalından tek tek toplandıktan sonra özenle seçilir. Hafifçe tuzlanarak salamura hale getirilir. Bu yöntemle uzun süre tazeliği korunur.