Yöremizdeki koyunların sütünden özellikle bahar ve yaz aylarında yapılan Erzincan tulum peyniri, lezzeti ve aromasıyla damakta hoş bir tat bırakır. Bu sebeple yöresel peynirlerden biri olan Erzincan tulum peyniri, kahvaltılarda sıklıkla tercih edilmektedir.
Livane doğal tereyağı; krema ve süt tozu içermeden tamamen sütün kendi yağıyla elde edildiğinden, eridiğinde tavada tortu ve kalıntı bırakmaz. Doğallığı, tadı ve kokusuyla da kolayca anlaşılan Livane doğal tereyağını; kahvaltılarınız ve yemekleriniz için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Erzurum ve çevresinde "küflü peynir" veya "yeşil peynir" olarak da adlandırılan göğermiş peynir; civil peynirinin özel yöntemlerle yeşillendirilmesiyle elde edilir. Birçok faydası olan göğermiş peynir, oldukça lezzetli ve farklı bir aromaya sahiptir. Kahvaltılarınız için tercih edebilirsiniz.
Erzurum ve çevresinde "küflü peynir" veya "yeşil peynir" olarak da adlandırılan göğermiş peynir; civil peynirin özel yöntemlerle yeşillendirilmesiyle elde edilir. Lorundan tamamen arındırılan ve Birçok faydası olan göğermiş peyniri, kahvaltılarınız için tercih edebilirsiniz.
Erzurum yöresi ve çevresinde "çeçil peyniri" olarak da bilinen civil peynir; kahvaltılar ve hamur işlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan civil peyniri, tel tel ve az yağlı olması sebebiyle herkes tarafından sevilerek tüketilmektedir.
Yöresel bir lezzet olan telli mıhlama peyniri; yağlı ve az tuzlu yapısıyla Karadeniz ve çevresinde kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan muhlamada kullanılmaktadır. Muhlamada tercih edilmesinin sebebi, eriyince uzayan bir yapıya sahip olmasıdır.