Ballarımız ticari balcılardan değil, kırsal alanda kendi ihtiyaç ve ilaçlık kullanım amacı ile bal üreten köylü tanıdıklarımızdan aldığımız ballardır. Miktarları az olup sınırlı sipariş verilebilir.
Ballarımız ticari balcılardan değil, kırsal alanda kendi ihtiyaç ve ilaçlık kullanım amacı ile bal üreten köylü tanıdıklarımızdan aldığımız ballardır. Miktarları az olup sınırlı sipariş verilebilir.
Yusufeli’nin cevizli dut kömesi; özenle dizilen yerli ve taze cevizlerin, dut pekmezi ve dut şırası (kaynamış dut suyu) kullanılarak yapılan haşıl ile kaplanması sonucu elde edilir. Hiçbir koruyucu veya tatlandırıcı içermez.
Bölgemizin özenle seçilen dutlarından elde edilen dut şırası, özel yöntemlerle kaynatılıp doğal karadut pekmezi halini alır. Kaynatırken kullanılan yöntemler pekmezi karartmaz ve pekmez vitamin değerlerini kaybetmez. Karadut pekmezi doğal ve şekersizdir.
Bölgemizde bulunan erik ağaçlarından toplanan eriklerden, tamamen geleneksel yöntemlere bağlı kalarak hazırlamış olduğumuz erik pestillerini, tazeliğini kaybetmeyecek şekilde özenle paketleyip en doğal ve katkısız haliyle beğeninize sunuyoruz.
Erzurum'un İspir ve Hınıs bölgelerinde arıcılık işi yapan ve uzun yıllardır tanıdığımız bir arkadaşımızın ürettiği karakovan balı, gerçekten piyasadaki ürünlerden çok ama çok daha kaliteli. Tamamen "Livane" güvencesi ile alıp keyifle yiyebileceğiniz hakiki karakovan petek baldır.
Büyükbaş hayvancılığıyla tanınan Erzurum’da hela kesim hassasiyeti gözetilen hayvanların etinden yapılan kavurma, birinci kalitededir. Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Diğer adı üvez olan kara hurma; Artvin Yusufeli çevresinde yetişen ve turuncu hurmanın kültürize edilmemiş hali olan, bir nevi yabani hurmadır. Mucizevi bir meyve olan kara hurma, tam bir şifa kaynağıdır. Oldukça meşakkatli bir süreçten geçerek sofralara ulaşır.