Tereyağı; özellikle Türk mutfağında kahvaltı ve yemeklerde vazgeçilmezidir. Özellikle doğal, organik ve katkısız tereyağı; lezzet ve sağlık için faydaları ile her yaş grubundan kişinin rahatça afiyetle tüketebileceği bir besindir.
Tereyağı yapımında kullanılan malzemelerin organik olması, lezzet ve sağlık için oldukça önemlidir. İçerisinde; koruyucu madde veya renklendirici gibi hiçbir kimyasal madde bulunmayan doğal tereyağının sağlığa faydaları sayısızıdır. Tereyağın doğal olup olmadığı; tadı, kokusu ve renginden kolayca anlaşılabilir.
Tereyağı; A, D ve E vitaminleri içermesi, oldukça zengin bir Omega 3 asit kaynağı olması açısından hem çocuklar hem de yetişkinler için son derece faydalıdır. Doğal tereyağının kolesterol düşürücü özelliği vardır. Ayrıca vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar.
Doğal Tereyağı
Saf sütten tamamen doğal olarak elde edilen organik tereyağı; sofralarınıza, yemeklerinize ve sağlığınıza önemli etkiler sağlar. Doğal tereyağı en sağlıklı yağ çeşitlerinden birisidir. Doğal tereyağı; kokusu, tadı ve formundan kolayca anlaşılır. Yapay tereyağları; erirken parçalanır, kokusu yapaydır ve formu sabit kalır. Bu nedenle tereyağı alırken güvenilir yerleri seçmeye özen gösterin.
Doğal tereyağı tavada bir bütün olarak erirken, sahte tereyağı parçalanmaya başlar ve farklı şekilde erime özelliği gösterir. Ayrıca doğal olmayan ve katkı maddesi içeren tereyağları, tavada köpürür. Bu özelliği ile gerçek olup olmadığı anlaşılabilir.